گاهی اوقات بر اثر صدمات فیزیکی، نواسانات و اتصالی برق، یا ایرادات فنی داخل دستگاه ممکن است بک لایت دچار خرابی یا مشکل شود.
چه مشکلاتی ممکن است برای بک لایت تلویزیون پیش آید؟ نشانه های خرابی بکلایت چیست؟
- تیره شدن قسمتی از صفحه
- هاله دار شدن تصویر
- یکدست نبودن نور صفحه تصویر
- خاموش بودن صفحه در صورتیکه صدا مشکلی ندارد
تیره بودن قسمتی از صفحه نمایش و کم نور شدن تلویزیون میتواند از نشانه های خرابی بک لایت باشد. همچنین اگر قسمتی از صفحه نمایش تلویزیون، تیره باشد و یا ظاهرا خاموش به نظر برسد اما صدا داشته باشد به معنی آسیب دیدگی بک لایت است. اگر صدای تلویزیون شنیده میشد و تصویر خاموش به نظر میرسید، با یک چراغ قوه صفحه نمایش آن را بررسی کنید و نور را به صورت مورب به صفحه بتابانید؛ احتمالا متوجه میشوید که تصویر وجود دارد اما نور پس زمینه نیست این نشان دهنده خرابی بک لایت شماست.
هشدار: پس از اینکه متوجه استهلاک بک لایت تلویزیون شدید، دستگاه را خاموش کنید و از برق بکشید. اگر در این حالت از تلویزیون استفاده شود احتمال دارد که بک لایت اتصال کوتاه کند و باعث سوختن برد پاور شود.
چگونه بکلایت تلویزیون را تعمیر کنیم؟
باید خاطر نشان کرد که تلویزیون دستگاهی عموما گران قیمت و حساس است، پس توصیه میشود در صورتیکه تخصصی در زمینه تعمیر تلویزیون ندارید اقدام به تعمیر یا تعویض بکلایت تلویزیون نکنید.
اقدامات اولیه برای تعمیر بک لایت تلویزیون:
- برچسب مدل و اطلاعات پشت تلویزیون را بررسی کنید و اندازه دقیق و مدل تلویزیون را یادداشت کنید.
- قاب پشتی تلویزیون را باز کنید.
- با دسترسی به بکلایتها تعداد شاخه های بک لایت را که در تلویزیون بکار رفته ببینید.
- میزان ولتاژ بکلایت را باتوجه به مدل تلویزیون، یا نوشته روی شاخه بکلایت یا با استفاده از تستر بک لایت تلویزیون متوجه شوید.
- با توجه مدل و اندازه تلویزیون اقدام به تهیه بکلایت نو کنید و سپس بک لایت تلویزیون را تعمیر یا تعویض کنید.
نحوه تعویض شاخه بک لایت تلویزیون LED
حالا در ادامه آموزش تعمیر بک لایت تلویزیون، نحوه تعویض شاخه بک لایت ال ای دی را بررسی می کنیم.
در این حالت باید کل شاخه بک لایت را باز کرده و آن را تعویض کنید. بدین منظور ابتدا تعداد، اندازه و ولتاژ لامپ هایLED می شوند و سپس یک نوار بک لایت جدید، تهیه شده و جایگزین نوار قبلی می شود. البته این کار، هزینه بیشتری در مقایسه با ترمیم بک لایت دارد.
نحوه تعمیر بکلایت تلویزیون LED
در تعمیر بکلایت تلویزیون، دیگر کل شاخه بک لایت تعویض نمیشود و یک ال ای دی خراب یا سوخته با ال ای دی نو تعویض میشود.
برای این منظور، باید اول ابتدا کل لامپ های LED را بررسی و لامپ های مشکل دار را پیدا کنید. سپس لامپ یا لامپ های LED خراب را برداشته و نمونه های جدید را جایگزین آنها کنید. قبل از قرار دادن لامپ های LED جدید، مطمئن شوید که ولتاژ و جریان لامپ های LED یکسان باشد. بهتر است پس از جایگزین کردن لامپ ها، ولتاژ آنها را بررسی کرده و مطمئن شوید که استاندارد هستند.
حالا مطالب مهمی هست که باید در انتها برای شما بازگو کنیم تا خدای ناکرده متحمل ضرر نشوید.
توصیه ما و تعمیرکاران متخصص تلویزیون این است که در صورتیکه بکلایت تلویزیون دچار خرابی شد، کل شاخه های بک لایت تعویض شوند، درست است که در ابتدا شامل هزینه بیشتری میشود، ولی در مجموع از خسارت احتمالی آینده جلوگیری میکند. حالا برایتان شرح میدهم:
- LED یک قطعه نیمه هادی است و طول عمر مشخصی دارد، از این رو اگرشاخه معیوب تعویض گردد، این احتمال وجود دارد که مجدد شاخه دیگری نیز دچار خرابی گردد. اگر بیش از یک LED سوخته باشد یا اگر عمر استفاده از تلویزیون بالا باشد، احتمال این روخداد بیشتر است و در این شرایط تعویض یک شاخه معیوب مقرون به صرفه نمی باشد.
- متفاوت بودن طیف رنگ بکلایت تعویضی با طیف رنگ بکلایت اصلی دستگاه ( با توجه به نوع بکلایت تعویضی و میزان حساسیت چشم مشتری احتمال رویت این تفاوت در مشاهده تلویزیون متفاوت است)
هشدار در خصوص تعمیرات غیر اصولی بکلایت تلویزیون
گاهی اوقات مشاهده شده است، برخی از تعمیرکاران غیر مجاز، از بکلایت کارکرده جهت تعمیر تلویزیون استفاده مینمایند، یا اقدام به تعویض فقط یک LED از یک شاخه بکلایت مینمایند، که منجر به خرابی مجدد دستگاه در کوتاه مدت میگردد، و حتی برخی از این افراد با دستکاری برد تغذیه زمان برگشت ایراد را کمی به تاخیر میاندازند. از این رو توصیه اکید میشود حتما از تعمیرکاران مجاز کمک بگیرید. زیرا تعمیر بک لایت توسط تکنسینهای غیر متخصص و دور از دید شما امکان دارد، باعث خرابیهای بیشتری برای شما باشد،برای توصیه آخر اینکه حدامکان از آنها درخواست نمایید تعمیر در حضور خود شما انجام گردد.