بک لایت تلویزیون چیست؟
اول باید یه توضیح کوتاه بدم که اصلا بک لایت چیست؟
در واقع تصویر ایجاد شده روی پنل دستگاه، برای اینکه توسط شما قابل مشاهده باشد نیازمند به یک منبع نور است، به این نور پس زمینه در تلویزیون، بک لایت میگویند.
در نسل قبلی تلویزیونها، مثل تلویزیونهای LCD، از لامپ های فلورسنت در تلویزیون های LCD استفاده میشد. لامپ های فلورسنت از توان مصرفی بالایی برخوردارند و حرارت زیادی در نتیجه ی کارکردشان ایجاد میشود به همین دلیل استهلاک پذیری بیشتری نسبت به سایر قطعات دارند.
افزایش انرژی مصرفی این لامپها و همچین تغییر رنگ نوری که ساتع میکنند، نشان دهنده پایان عمر مفیدشان است. با تولید تلویزیون های LCD و بعد از آن، تلویزیون های LED، بک لایتها تبدیل به اصلیترین قطعات تلویزیون شدند.
اما بعد از آن، لامپ های LED جایگزین فلورسنت شدند و بک لایت را ایجاد کردند. به این ترتیب نسل جدیدی از تلویزیون های السیدی تولید شد که ما امروز آنها را با نام تلویزیون های الایدی میشناسیم. در واقع بک لایت شبیه به نور سفیدی ست که عکس های رادیولوژی را قابل مشاهده میکند.
نحوه قرارگیری لامپ های LED یا به این صورت است که در فاصله های مشخص، پشت پنل قرار میگیرند تا پنل مستقیما در معرض نور باشد و یا در لبهها به صورت ردیفی و فشرده قرار میگیرند تا از طریق شکست نور، به پنل نور برسد که این مورد غالبا برای تلویزیون هایی با ضخامت کمتر کاربرد دارد.
چه مشکلاتی ممکن است برای بک لایت تلویزیون پیش آید؟ نشانه های خرابی بکلایت چیست؟
گاهی اوقات بر اثر صدمات فیزیکی، نواسانات و اتصالی برق، یا ایرادات فنی داخل دستگاه ممکن است بک لایت دچار خرابی یا مشکل شود.
- تیره شدن قسمتی از صفحه
- هاله دار شدن تصویر
- یکدست نبودن نور صفحه تصویر
- خاموش بودن صفحه در صورتیکه صدا مشکلی ندارد
تیره بودن قسمتی از صفحه نمایش و کم نور شدن تلویزیون میتواند از نشانه های خرابی بک لایت باشد. همچنین اگر قسمتی از صفحه نمایش تلویزیون، تیره باشد و یا ظاهرا خاموش به نظر برسد اما صدا داشته باشد به معنی آسیب دیدگی بک لایت است. اگر صدای تلویزیون شنیده میشد و تصویر خاموش به نظر میرسید، با یک چراغ قوه صفحه نمایش آن را بررسی کنید و نور را به صورت مورب به صفحه بتابانید؛ احتمالا متوجه میشوید که تصویر وجود دارد اما نور پس زمینه نیست این نشان دهنده خرابی بک لایت شماست.
هشدار: پس از اینکه متوجه استهلاک بک لایت تلویزیون شدید، دستگاه را خاموش کنید و از برق بکشید. اگر در این حالت از تلویزیون استفاده شود احتمال دارد که بک لایت اتصال کوتاه کند و باعث سوختن برد پاور شود.
چگونه عمر بک لایت تلویزیون را افزایش دهیم؟
- از آسیب فیزیکی، ضربه و تکان دادن تلویزیون خودداری کنید.
- تلویزیون را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید.
- از وسیله های گرمایشی در نزدیکی و پشت تلویزیون استفاده نکنید.
- در قسمت تنظیمات تلویزیون خود، میزان روشنایی را روی حالت اتوماتیک (متناسب با محیط) قرار دهید تا به جای اینکه مقدار روشنایی بک لایت همیشه ۱۰۰% باشد، با میزان نور محیط تنظیم شود.میزان نور را اگر روی حالت اتوماتیک قرار نمیدهید، بین عدد ۷۰ تا ۸۰ تنظیم کنید.
- به هیچ وجه تلویزیون را به صورت مداوم (ساعات پیاپی) روشن نگذارید.
این موارد عمر بک لایت تلویزیون را افزایش میدهند.
2 نظر در “بک لایت تلویزیون چیست؟ + چگونه عمر بکلایت را افزایش دهیم”
سلام اسپیکر سری c ب همه سری ها میخوره؟
سلام، اسپیکر سری c مناسب همین سری میباشد و با سری های دیگر در اندازه متفاوت است، برای تشخیص سری اسپیکر تلویزیون به مدلی که پشت تلویزیون نوشته شده است مراجعه کنید ، اولین عدد از سمت چپ، اینچ تلویزیون است و حرف بعدی سری تلویزیون است، مثال => 42C5552
برای اطمینان بیشتر با یک تعمیرکار مشورت کنید.